Matematik
Svær opgave
15. januar 2008 af
bobop (Slettet)
Hej derude jeg har nu i 2 dage bøvlet med en opgave som jeg ikke er kommet ret langt med.
Kan nogle hjælpe mig igang?
Opgaven ligger på dette link:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/vejlopg-nyordning/ma/STX061-MAB2%20V_vejl1.pdf
Det er opagve 7.
Kan nogle hjælpe mig igang?
Opgaven ligger på dette link:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/vejlopg-nyordning/ma/STX061-MAB2%20V_vejl1.pdf
Det er opagve 7.
Svar #2
15. januar 2008 af bobop (Slettet)
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/vejlopg-nyordning/ma/STX061-MAB2%20V_vejl1.pdf
Svar #4
15. januar 2008 af bobop (Slettet)
us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/vejlopg-nyordning/ma/STX061-MAB2%20V_vejl1.pdf
Svar #6
15. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
a)
Du ved at Vinkel AHK = 180 grader og at der skal 6 ligebenede trekanter til at opnå de 180 grader. Dvs.
vinkel AHB = AHK/6 = 180/6 = 30 grader.
Du ved også at AH = BH = 10, så derfor kan du bruge cosinusrelationen til at udregne AB:
AB=sqr((AH)^2+(BH)^2-2*(AH)*(BH)*cos(vinkel AHB)
AB=sqr(10^2+10^2-2*10*10*cos(30)=5,18
b)
Den er ret nem. Hvis du ser på tegningen kan du se at trekant AIJ, har højden AH, hvis IJ er grundlinien. Dvs. arealet af trekant AIJ er:
T=½*IJ*AH=½*2*10=10
Da viftehåndtaget består af 2 ens trekanter er arealet af viftehåndtaget:
2T=2*10=20
Du ved at Vinkel AHK = 180 grader og at der skal 6 ligebenede trekanter til at opnå de 180 grader. Dvs.
vinkel AHB = AHK/6 = 180/6 = 30 grader.
Du ved også at AH = BH = 10, så derfor kan du bruge cosinusrelationen til at udregne AB:
AB=sqr((AH)^2+(BH)^2-2*(AH)*(BH)*cos(vinkel AHB)
AB=sqr(10^2+10^2-2*10*10*cos(30)=5,18
b)
Den er ret nem. Hvis du ser på tegningen kan du se at trekant AIJ, har højden AH, hvis IJ er grundlinien. Dvs. arealet af trekant AIJ er:
T=½*IJ*AH=½*2*10=10
Da viftehåndtaget består af 2 ens trekanter er arealet af viftehåndtaget:
2T=2*10=20
Skriv et svar til: Svær opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
