Matematik
Matematik 8) ..
15. januar 2008 af
Græskanin (Slettet)
Altså har nogle opgaver for til imorgen. Har lavet alle opgaverne, men der er så nogle som jeg ikke helt er sikker på? synes at resultatet ser lidt underligt ud S;
opgaven:
Søren sætter 4500 kr. i en bank til 9½% p.a.
a) Hvor meget vil han kunne hæve efter 4 måneder?
b) Hvor meget vil han have stående efter 4 måneder, hvis renten var 12% p.a.?
Mit svar:
a) 4500*(9,5:3):100 = 142,5
4500+142,5 = 4642,5
b) 4500*4:100 = 180
4500+180 = 4680
opgaven:
Søren sætter 4500 kr. i en bank til 9½% p.a.
a) Hvor meget vil han kunne hæve efter 4 måneder?
b) Hvor meget vil han have stående efter 4 måneder, hvis renten var 12% p.a.?
Mit svar:
a) 4500*(9,5:3):100 = 142,5
4500+142,5 = 4642,5
b) 4500*4:100 = 180
4500+180 = 4680
Svar #3
15. januar 2008 af mathon
4500[1+0,095*(4/12)] = 4642,50
...du har jo selv beregnet renten til
a) 4500*(9,5:3):100 = 142,5
...du har jo selv beregnet renten til
a) 4500*(9,5:3):100 = 142,5
Svar #5
15. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Ja, han har bare lavet udregningen en smule anderledes end dig.
Skriv et svar til: Matematik 8) ..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
