Matematik
Andengradsligning som tekstopgave
16. januar 2008 af
anders_h (Slettet)
hey
Jeg har lidt problemer med følgende opgave:
I en retvinklet trekant er den ene katete 2 m længere end den anden katete, mens hypotenusen er 10 m lang. Bestem kateternes længder.
Jeg ved at jeg skal stille en andengradsligning op.. nogen forslag?
mvh anders
Jeg har lidt problemer med følgende opgave:
I en retvinklet trekant er den ene katete 2 m længere end den anden katete, mens hypotenusen er 10 m lang. Bestem kateternes længder.
Jeg ved at jeg skal stille en andengradsligning op.. nogen forslag?
mvh anders
Svar #1
16. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Den korte katete har lægngden x. Den lange katete har længden x+2. Ved at bruge pythagoras får du
^2 + x^2 = 10^2 $)
Resten tror jeg godt selv du kan klare. Ellers så bare spørg igen.
Resten tror jeg godt selv du kan klare. Ellers så bare spørg igen.
Svar #2
16. januar 2008 af anders_h (Slettet)
tak for svar.
hvis jeg løser den ligning, giver det
x=6 v x=-8
og det kan vel ikke helt passe, at en af siderne er -8 m lang. Skal jeg bare regne med at den ene katete er 6 m, og den anden er 4 m , eller har jeg løst ligningen forkert?
mvh. anders
hvis jeg løser den ligning, giver det
x=6 v x=-8
og det kan vel ikke helt passe, at en af siderne er -8 m lang. Skal jeg bare regne med at den ene katete er 6 m, og den anden er 4 m , eller har jeg løst ligningen forkert?
mvh. anders
Svar #3
16. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Det er kun den postive værdi af x, der kan bruges. Så den ene katete er 6 m lang og den anden er 6 m + 2 m = 8 m lang.
Du kan selv tjekke dit resultat ved at prøve

Du kan selv tjekke dit resultat ved at prøve
Skriv et svar til: Andengradsligning som tekstopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
