Matematik
ENHEDVEKTORE
16. januar 2008 af
Ahenning (Slettet)
Har brug for noget hjælp det en hedevektore..
Hvordan regner man den ud..
JEg ved godt at man siger vektoren / længden af vektoren..
Men jeg kender kun vektoren og de to side liggende punkter nogen der lige kan give et hint til at komme videre..
Hvordan regner man den ud..
JEg ved godt at man siger vektoren / længden af vektoren..
Men jeg kender kun vektoren og de to side liggende punkter nogen der lige kan give et hint til at komme videre..
Svar #1
16. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Kan du skrive opgaven op ordret? For jeg tror ikke helt jeg forstår hvad du spørger om.
Svar #2
16. januar 2008 af Ahenning (Slettet)
Tegningen viser en ligebenet trkan ABC hvor punkterne A(-2,3) og B(9,2) er kendte. Desuden oplyses at længden af DC (DC er højden i trekanten med AB som grundlinje) nå men længden af vektoreren DC er 4.
a. Udren Vektor AB og Vektor (Hat) AB dette har jeg klaret..
b. udregn koordinaterne til en enhedsvektor i DC's retning og derefter koordinaterne til vektoren DC..
det er så her jeg går i stå.. kan ikke lige finde ud af denne opgave.. ):
a. Udren Vektor AB og Vektor (Hat) AB dette har jeg klaret..
b. udregn koordinaterne til en enhedsvektor i DC's retning og derefter koordinaterne til vektoren DC..
det er så her jeg går i stå.. kan ikke lige finde ud af denne opgave.. ):
Svar #3
16. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Jeg går ud fra at din løsning på vektor (hat) AB er (11,1)
Længden på vektor (hat) AB er
|ABhat|=sqr(11^2+1^2)=sqr(122)
Enhedsvektoren i DC's retning er
}}{{\sqrt {122} }} = \left( {\frac{{11}}{{\sqrt {122} }},\frac{1}{{\sqrt {122} }}} \right)
$)
Vektor DC finder du så ved at gange din enhedsvektor med 4.
Længden på vektor (hat) AB er
|ABhat|=sqr(11^2+1^2)=sqr(122)
Enhedsvektoren i DC's retning er
Vektor DC finder du så ved at gange din enhedsvektor med 4.
Skriv et svar til: ENHEDVEKTORE
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
