Matematik

kvadratsætninger

16. januar 2008 af Mamey (Slettet)
hej har bare et lille problem med den her reducering men der skal bruges kvadratsætninger

detr ser sådan ud : (4x-5^)^2

er det ikke så 16x^2+25-2*4x5

da det indgår i blækregning som jeg skal aflever snart er det meget vigtig at nogen vil hjælpe mig hurtigti som muligt

Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2008 af karamellen2 (Slettet)

jo, det gør den.. Reduceret bliver det jo så 16x^2 + 25 - 40x

Brugbart svar (1)

Svar #2
16. januar 2008 af mathon

(a-b)^2 = a^2-2*a*b+b^2

(4x-5)^2 = (4x)^2-2(4x)*5+5^2 = 4^2*x^2-2(4x*5)+25 = 16x^2-40x+25

Skriv et svar til: kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.