Matematik
f'(x) = ????
24. februar 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej
Hvad er f'(x) når f(x) = kvadratroden af (2x+1), og hvilken regel bruger man?
Hvad er f'(x) når f(x) = kvadratroden af (2x+1), og hvilken regel bruger man?
Svar #1
24. februar 2003 af darkseer (Slettet)
du diferentier først det ydre, også multiplicere du med det indre diferentieret. dermed får du f'(x)=(1/2*kvadratroden af (2x+1))*2 ...
* betyder multiplicere, eller gange..
her får du f'(x) i ord, hvis du ik ka forstå det foroven: f'(x) = (én divideret med 2gange kvadratroden af (2x+1)) gange med 2
og her er regnereglen:
(f(g(x)))' = f'(g(x)) * g'(x)
* betyder multiplicere, eller gange..
her får du f'(x) i ord, hvis du ik ka forstå det foroven: f'(x) = (én divideret med 2gange kvadratroden af (2x+1)) gange med 2
og her er regnereglen:
(f(g(x)))' = f'(g(x)) * g'(x)
Svar #2
24. februar 2003 af Jean
Du skal bruge kædereglen for funktioner af en variabel.
den siger at
(f o g)(x)' = f'(g(x))g'(x)
den siger at
(f o g)(x)' = f'(g(x))g'(x)
Svar #3
24. februar 2003 af darkseer (Slettet)
hej jean
(f o g)(x)' = f'(g(x))g'(x)
er det samme som
(f(g(x)))' = f'(g(x)) * g'(x)
(f o g)(x)' = f'(g(x))g'(x)
er det samme som
(f(g(x)))' = f'(g(x)) * g'(x)
Skriv et svar til: f'(x) = ????
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
