Matematik
matematik-stx-hjælp
17. januar 2008 af
halabuhhs (Slettet)
jeg er gået i stå i de to følgende opgaver, og jeg håber at I vil hjælpe mig (:
1.
Mads har en formue på 120.000kr, som dels anbringes til 4%p.a., dels til 4,5% p.a. Hvor stort et beløb har været anbragt på hver måde, når renteudbyttet pr. år er 5250.
2.
Ved en kemisk reaktion spaltes et stof. Koncentrationen af stoffet måles t timer efter målingernes begyndelse til b mol/l. sammenhørende værdier af t og b fremgår af tabellen:
t timer 0 .. 1.. 2 ...3... 4
b mol/l 5,00 3,51 2,48 1,72 1,19
Det oplyses, at sammenhængen mellem b og t er af formen b=c*a ^t (t opløftet)-
bestem konstanterne a og c.
Jeg håber virkelig at I vil hjælpe, jeg er ikke kun ude efter resultatet, da jeg så intet ville få ud af det (;
1.
Mads har en formue på 120.000kr, som dels anbringes til 4%p.a., dels til 4,5% p.a. Hvor stort et beløb har været anbragt på hver måde, når renteudbyttet pr. år er 5250.
2.
Ved en kemisk reaktion spaltes et stof. Koncentrationen af stoffet måles t timer efter målingernes begyndelse til b mol/l. sammenhørende værdier af t og b fremgår af tabellen:
t timer 0 .. 1.. 2 ...3... 4
b mol/l 5,00 3,51 2,48 1,72 1,19
Det oplyses, at sammenhængen mellem b og t er af formen b=c*a ^t (t opløftet)-
bestem konstanterne a og c.
Jeg håber virkelig at I vil hjælpe, jeg er ikke kun ude efter resultatet, da jeg så intet ville få ud af det (;
Svar #1
17. januar 2008 af dnadan (Slettet)
1) benyt Kn=k0*(1+r)^n
2) eksponentiel regression på lommeregneren.
2) eksponentiel regression på lommeregneren.
Svar #2
17. januar 2008 af halabuhhs (Slettet)
uuf, tak for svaret, men det niv. er jeg slet ikke på endnu, håber at jeg kan få det forklaret lidt tydeligere (:
Svar #3
17. januar 2008 af dnadan (Slettet)
'1.
Mads har en formue på 120.000kr, som dels anbringes til 4%p.a., dels til 4,5% p.a. Hvor stort et beløb har været anbragt på hver måde, når renteudbyttet pr. år er 5250. '
Min fejl, jeg læste opgaven lidt for hurtigt igennem.
Gør følgende:
2 ligninger med to ubekendte:
120.000= A+B, hvor A og B er penge stående på sin konto.
og
0.04A+0.045B=5250
Løs dette ligningssystem.
2) Skriv to lister, l1 og l2(l1 med t og l2 med b), herefter laves expreg på lommeregeren(hvordan denne laves, må din lærer have vist dig)
Mads har en formue på 120.000kr, som dels anbringes til 4%p.a., dels til 4,5% p.a. Hvor stort et beløb har været anbragt på hver måde, når renteudbyttet pr. år er 5250. '
Min fejl, jeg læste opgaven lidt for hurtigt igennem.
Gør følgende:
2 ligninger med to ubekendte:
120.000= A+B, hvor A og B er penge stående på sin konto.
og
0.04A+0.045B=5250
Løs dette ligningssystem.
2) Skriv to lister, l1 og l2(l1 med t og l2 med b), herefter laves expreg på lommeregeren(hvordan denne laves, må din lærer have vist dig)
Skriv et svar til: matematik-stx-hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
