Matematik

ASYMPTOTER

17. januar 2008 af Boru89 (Slettet)
HEJ..
HVORDAN FINDER MAN LIGNNINGEN TIL EN LODRET ASYMPTOTE ?
VILLE VÆRE GLAD HVIS EN KUNNE SVARE PÅ DET

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2008 af dnadan (Slettet)

undlad at bruge caps lock, det kan virke råbende.

Men lad den variable gå mod en vis værdi, hvor efter funktion herved går enten mod oo eller -oo (dette er typisk hvor nævneren er lig nul, såfremt der er tale om en brøk)

Svar #2
17. januar 2008 af Boru89 (Slettet)

Undskyld..
Jeg forstår ikke rigtig det du mener..

Jeg har en funktion: 3-(1/x+2) , x er ikke defineret ved -2

Og hvordan siger du ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2008 af dnadan (Slettet)

f(x)=3-(1/x+2)

for x->-2 går f(x) mod +/-oo, dvs. at funktionen her har en lodret assymptote.
dvs. x=-2 er lodret assymptote til grafen for f.

Svar #4
17. januar 2008 af Boru89 (Slettet)

Nej, x = -2 er den vandrette asymptote..

Svar #5
17. januar 2008 af Boru89 (Slettet)

Undskyld jeg vrøvler.. du har ret det er den lodrette asymptote.. men hvordan finder jeg så den vandrette ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2008 af dnadan (Slettet)

lad x gå mod +/- oo, hvad går funktionen da mod?

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2008 af dnadan (Slettet)

lad x gå mod +/- oo, hvad går funktionen da mod?

Svar #8
17. januar 2008 af Boru89 (Slettet)

Det er lige det, som er spørgsmålet ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#8 Regn dog lidt på det, jeg giver dig et hint, så skulle du måske vælge at følge det...

Svar #10
17. januar 2008 af Boru89 (Slettet)

Man kan se på ligningen: 3 - (1/x+2)

Så må der gælde at : x---> -2 for f(x)---> +/-OO
Og x---> +/- OO for f(x) ----> 3

Kan man aflæse det ved at kigge på ligningen ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. januar 2008 af dnadan (Slettet)

argumenter, hvorfor den går mod 3, og i øvrigt, husk parentesen:
f(x)=3 - (1/(x+2))

Skriv et svar til: ASYMPTOTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.