Matematik
y=b*e^kt haster
17. januar 2008 af
thelife (Slettet)
hej
der står i min opg at verdensproduktionen af zink kan for perioden 1900 - 1990 tilnærmelsesvis beskrives ved modellen
y=b*e^kt
hvor y er verdensproduktionen af zink (målt i megaton) og t er antal år efter 1900
i 1900 var verdensproduktionen af zink 0,40 megaton
i 1990 var verdensproduktionen af zink 7,0 megaton
a. bestem tallene b og k
b. bestem fordoblingstiden for verdensproduktion af zink ifølg modellen
hvordan løser man denne opgave forstår det ikke
håber for svar
der står i min opg at verdensproduktionen af zink kan for perioden 1900 - 1990 tilnærmelsesvis beskrives ved modellen
y=b*e^kt
hvor y er verdensproduktionen af zink (målt i megaton) og t er antal år efter 1900
i 1900 var verdensproduktionen af zink 0,40 megaton
i 1990 var verdensproduktionen af zink 7,0 megaton
a. bestem tallene b og k
b. bestem fordoblingstiden for verdensproduktion af zink ifølg modellen
hvordan løser man denne opgave forstår det ikke
håber for svar
Svar #1
17. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Du har to punkter: A(0;0.40) og B(90;7)
Ud fra dette kan forskriften nu bestemmes.
(kig i formelsamlignen, hvis dette ikke er muligt, så løs to ligninger med to ubekendte)
b) T2= ln(2)/k
Ud fra dette kan forskriften nu bestemmes.
(kig i formelsamlignen, hvis dette ikke er muligt, så løs to ligninger med to ubekendte)
b) T2= ln(2)/k
Skriv et svar til: y=b*e^kt haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
