Matematik
medianen mc
17. januar 2008 af
thelife (Slettet)
hej
der står i min opg at
i trekant ABC er
A 26,1
AC=5,0
BC=3,0
vinkel c er stump
der sår i opg c bestem længen af medianen mc
hvordan løser man den
der står i min opg at
i trekant ABC er
A 26,1
AC=5,0
BC=3,0
vinkel c er stump
der sår i opg c bestem længen af medianen mc
hvordan løser man den
Svar #1
17. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)
Medianen MC deler linjen AB op i to lige store dele; kald dem evt. AM og BM, således, at M er punktet på AB, hvor medianen fra C rammer.
1. Udregn nu AB, og derefter AM og BM (hvor AM=BM).
2. Nu har du en trekant ACM, hvor du kender to sider (AC og AM), og vinklen A. Derfor kan du udrenge MC, vha. cosinusrelationen.
1. Udregn nu AB, og derefter AM og BM (hvor AM=BM).
2. Nu har du en trekant ACM, hvor du kender to sider (AC og AM), og vinklen A. Derfor kan du udrenge MC, vha. cosinusrelationen.
Svar #2
17. januar 2008 af Da-ted (Slettet)
vha trekantsberegning. Først finder du, vha sinusrelationer, længden af c. Hvis du tegner trekanten med median kan du se at der opstår to nye trekanter, hvori du kender 2 sider (den ene er 0,5 * c og den anden enten AC eller BC) og en vinkel (vinkel A). Du kan så let regne mc ud. Skriv hvis det ikke hjalp.
Skriv et svar til: medianen mc
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
