Matematik
trekantsberegning
17. januar 2008 af
Nineb (Slettet)
Nogen der kan hjælpe lidt med denne her opgave:
I en trekant ABC er siden BC dobbelt så lang som siden AB, og siden AC er halvanden gang så lang som siden AB
a) bestem trekantens vinkler
Det oplyses, at længden af højden af B er 5
b) Bestem længden af siderne og trekantens areal
i a er der her tale om noget cos eller sin?
jeg er lidt i tvivl og ved ik om jeg "må" bruge B=5 til at regne a)
I en trekant ABC er siden BC dobbelt så lang som siden AB, og siden AC er halvanden gang så lang som siden AB
a) bestem trekantens vinkler
Det oplyses, at længden af højden af B er 5
b) Bestem længden af siderne og trekantens areal
i a er der her tale om noget cos eller sin?
jeg er lidt i tvivl og ved ik om jeg "må" bruge B=5 til at regne a)
Svar #1
17. januar 2008 af pawse (Slettet)
I a) vil det være oplagt at bruge cosinusrelationerne. Du behøver ikke kende de faktiske længder for at beregne a). Forholdet mellem dem er nok, dvs du kan sætte |AB|=1.
Svar #2
17. januar 2008 af pawse (Slettet)
I b) siger vi, at højden går fra B ned vinkelret på grundlinjen der går fra AC. Du har nu en retvinklet trekant og da du kender vinklen A og højden, kan du finde |AB|=højden/sin(A). Når du vil finde |BC| kan du gøre det samme, bare med sin(C) istedet. Den sidste længde kan du sikkert finde vha. af sinus- eller cosinusrelationerne.
Skriv et svar til: trekantsberegning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
