Matematik

Bestemmelse af forskrift

18. januar 2008 af Signesp (Slettet)
Jeg har brug for hjælp. Jeg håber i ville hjælpe mig.

jeg har en tabel der viser sammenhørende værdier af temperaturen T (målt i 0C) i en fryser og holdbarheden D (målt i døgn) af en rullepølse, der opbevares i en fryser.

Jeg prøver lige at skitsere tabelen:

Temperaturen T: -25 -20 -15 -10
Holdbarheden D: 280 154 91 49

Der oplyses, at D med god tilnærmelse er en eksponentiel aftagende funktion af T.

Jeg skal bestemme forskriften for fuktionen.
Please, hvordan gøre jeg?
På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)

Udvælg to gode punkter (x1,y1) og (x2,y2). Løs nu nedenstående ligningssystem mht. a og b, så du kan skrive forskriften: y=b*a^x (hvor a og b er konstanter)

y1 = b*a^x1
y2 = b*a^x2

Du kan evt. benytte formlerne:



Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2008 af Lise Pedersen (Slettet)

Har du en TI-89 lommeregner kan du bare indsætte dine værdier i hhv. List 1 og 2 og derefter kan den automatisk udregne forskriften for dig samt en r^2 værdi.

Svar #3
18. januar 2008 af Signesp (Slettet)

Ja, den lommeregner har jeg. hvad skal jeg indtaste? jeg har bare en lommeregner der hedder TI-Nspire. det er den nyeste.

Svar #4
18. januar 2008 af Signesp (Slettet)

....?

Svar #5
18. januar 2008 af Signesp (Slettet)

Anyway, tusind tak. jeg har fundet ud af det. det var meget let, det kunne jeg selv ha lavet. :) hvor er jeg dum. Tusind tak.

Skriv et svar til: Bestemmelse af forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.