Matematik
potensregning
19. januar 2008 af
Rudim (Slettet)
er der en der lige kan hjælpe mig med den opgave?
jeg tror egentlig at den er nem nok, tallene ser jo ud til at passe godt sammen, men jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre når der er en brøk..
(5^2*5^3*25)/(5^-7*5)
resultatet skal være 78125, det siger min lommeregner:P men jeg skal jo helst vide hvordan man gør..
på forhånd tak:)
jeg tror egentlig at den er nem nok, tallene ser jo ud til at passe godt sammen, men jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre når der er en brøk..
(5^2*5^3*25)/(5^-7*5)
resultatet skal være 78125, det siger min lommeregner:P men jeg skal jo helst vide hvordan man gør..
på forhånd tak:)
Svar #1
19. januar 2008 af mathon
(5^2*5^3*5^2)/5^(-7+1) = 5^(2+3+2)/5^(-6)= 5^7/5^(-6) = 5^(7-(-6)) = 5^13
Svar #2
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Som hjælp kan du tage et kig på følgende:
http://peecee.dk/upload/view/91672
http://peecee.dk/upload/view/91672
Skriv et svar til: potensregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
