Matematik
Hældning for ligning?
19. januar 2008 af
887 (Slettet)
Hvordanbestemmer jeg hældningskoeficcienten a for denne ligning?
2x+5y-8=0
isolere jeg ikke bare y?
5y=-2x+8
-2x/5=-0,4x
8/5=1,6
altså
y=-0,4x+1,6? Hældningen er altså -0,4?
2x+5y-8=0
isolere jeg ikke bare y?
5y=-2x+8
-2x/5=-0,4x
8/5=1,6
altså
y=-0,4x+1,6? Hældningen er altså -0,4?
Svar #2
19. januar 2008 af 887 (Slettet)
Ok er lidt confuse!
Har lige bestemt en ligning for linjen l, som går gennem punkterne A=(1,2) og B=(3,-2)
Ligningen får jeg til y=-4x+6 (Er det rigtigt?)
så skal jeg igen bestemme en ligning, denne gang for linjen m, som går gennem punktet (5,2) og som er parallel med linje, med ligningen 4x-2y+9=0
hvordan i alverdenen løser jeg dette?
Har lige bestemt en ligning for linjen l, som går gennem punkterne A=(1,2) og B=(3,-2)
Ligningen får jeg til y=-4x+6 (Er det rigtigt?)
så skal jeg igen bestemme en ligning, denne gang for linjen m, som går gennem punktet (5,2) og som er parallel med linje, med ligningen 4x-2y+9=0
hvordan i alverdenen løser jeg dette?
Svar #3
19. januar 2008 af ibibib (Slettet)
1. Nej, y=-2x+4.
2. 4x-2y+9=0 <=> y=2x+4,5.
a=2 og dermed er b=2-2·5=-8.
2. 4x-2y+9=0 <=> y=2x+4,5.
a=2 og dermed er b=2-2·5=-8.
Svar #4
19. januar 2008 af 887 (Slettet)
#3
1. a=(y2-y1)/(x2-x1) <=> (2-(-2))/(3-1) = 4/2=2
b=y1-ax1=-2-2*1=-4
y=ax+b <=> 2x+(-4)
Kan du ikke forklare 2 yderligere?
1. a=(y2-y1)/(x2-x1) <=> (2-(-2))/(3-1) = 4/2=2
b=y1-ax1=-2-2*1=-4
y=ax+b <=> 2x+(-4)
Kan du ikke forklare 2 yderligere?
Skriv et svar til: Hældning for ligning?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
