Fysik
Please hjælp ;(
19. januar 2008 af
Nisa1 (Slettet)
Du skal lave varm suppe, og bruger en gryde fra skabet (20 grader), der består af 0,65 kg aluminium.
Du putter 1,0 kg frossen suppe ved -18 grader (suppe opfører sig som is og vand med hensyn til varmefylde).
Suppen skal først opvarmes til 0 grader, derefter smeltes og så opvarmes videre til 100 grader.
a) Hvor meget energi kræver opvarmningen af suppen og gryden?
B)Varmelegemet har en effekt på 1500 W, hvor lang tid vil opvarmningen mindst tage?
c) Hvad er nyttevrikningen (kun selve suppen), hvis opvarmningen faktiskt tager 15,0 min?
Du putter 1,0 kg frossen suppe ved -18 grader (suppe opfører sig som is og vand med hensyn til varmefylde).
Suppen skal først opvarmes til 0 grader, derefter smeltes og så opvarmes videre til 100 grader.
a) Hvor meget energi kræver opvarmningen af suppen og gryden?
B)Varmelegemet har en effekt på 1500 W, hvor lang tid vil opvarmningen mindst tage?
c) Hvad er nyttevrikningen (kun selve suppen), hvis opvarmningen faktiskt tager 15,0 min?
Svar #1
19. januar 2008 af Mestertyv (Slettet)
a)
Hvor meget energi skal der til, for at opvarme 0,65kg aluminium fra 20 grader til 100 grader?
Hvor meget energi skal der til, for at opvarme 1,0 kg is fra -18 grader til 0 grader?
Hvor meget energi skal der til, for at smelte 1,0 kg is?
Hvor meget energi skal der til, for at opvarme 1,0 kg vand fra 0 grader til 100 grader?
b)
effekt defineres som P = dE / dt, så når du kender den samlede energimængden, der kræves i opgave a, er det relativt simpelt er bestemme tiden.
c)
Hvor meget energi tilføres der suppen på 15,0 minutter når varmelegemet har en effekt på 1500 W?
Derefter regnes nyttevirkningen ud nyttevirkning = E(udnyttet)/E(tilført)
Hvor meget energi skal der til, for at opvarme 0,65kg aluminium fra 20 grader til 100 grader?
Hvor meget energi skal der til, for at opvarme 1,0 kg is fra -18 grader til 0 grader?
Hvor meget energi skal der til, for at smelte 1,0 kg is?
Hvor meget energi skal der til, for at opvarme 1,0 kg vand fra 0 grader til 100 grader?
b)
effekt defineres som P = dE / dt, så når du kender den samlede energimængden, der kræves i opgave a, er det relativt simpelt er bestemme tiden.
c)
Hvor meget energi tilføres der suppen på 15,0 minutter når varmelegemet har en effekt på 1500 W?
Derefter regnes nyttevirkningen ud nyttevirkning = E(udnyttet)/E(tilført)
Svar #3
20. januar 2008 af Mestertyv (Slettet)
Du kan bestemme hvor meget energi, der skal tilføres et legeme, for at opvarme det dt grader ved hjælp af formlen:
Q = c * m * dt
hvor Q er den tilførte energi, c er den specifikke varmekapacitet, m er massen og dt er tilvæksten i temperatur
Hvis du starter med det i opgave a, så er du langt
Q = c * m * dt
hvor Q er den tilførte energi, c er den specifikke varmekapacitet, m er massen og dt er tilvæksten i temperatur
Hvis du starter med det i opgave a, så er du langt
Skriv et svar til: Please hjælp ;(
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
