Matematik

Lineær funktion

19. januar 2008 af caaamie (Slettet)
Grafen for en lineær funktion g(x) går igennem punktet P(-2,4). Bestem en forskrift for g(x).

Er der nogen der kender den formel?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2008 af pianoforte (Slettet)

skal man ikke have 2 punkter for at bestemme forskriften ..??

Svar #2
19. januar 2008 af caaamie (Slettet)

Jo, det skulle jeg også mene. Det er derfor jeg har lidt svært ved at finde ud af at løse de :/

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Har du ikke andre oplysninger end dette?

Svar #4
19. januar 2008 af caaamie (Slettet)

Neej, desværre :( Det er jo derfor jeg spørger..

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Ingen figur eller lignende?
Prøv at skrive opgaven ordret herned, jeg er sikker på, at du har overset noget.

Svar #6
19. januar 2008 af caaamie (Slettet)

Okay, nu får du hele opgaven, og nej, ingen figur:



Opgave 2

En funktion er givet ved f(x) = - 4x + 6.
a) Bestem funktionens skæringspunkter med hver af akserne.
b) Grafen for en lineær funktion g(x) går igennem punktet P(-2,4) og er parallel med grafen for f(x). Bestem en forskrift for g(x).
c) Bestem skæringspunktet mellem grafen for g(x) og x-aksen.


Det er B jeg ikke kan finde ud af.

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)

b) Grafen for en lineær funktion g(x) går igennem punktet P(-2,4) og er parallel med grafen for f(x). Bestem en forskrift for g(x).

- Den er parallel, dvs. den har samme hældningskoefficient som f, dvs. a=-4 i:
g(x)=ax+b
g(x)-4x+b
b findes ved indsættelse af dit punkt P

Svar #8
19. januar 2008 af caaamie (Slettet)

Så var det derfor, men, de kommer da ikke til at skære hinanden hvis de er parallelle?

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)

det er der skam heller ikke et spørgsmål om.

c) Bestem skæringspunktet mellem grafen for g(x) og X-AKSEN. (dvs. y=0)

Svar #10
19. januar 2008 af caaamie (Slettet)


Der er givet tre funktioner f(x) = - x + 5, g(x) = 2x – 7 og h(x) = ½x – 1. Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem graferne for

a) f(x) og g(x) b) g(x) og h(x) c) f(x) og h(x).

- Skal jeg bare sætte dem ind i et koordinatsystem, eller findes der en formel?

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. januar 2008 af Mestertyv (Slettet)

Løs ligningerne:

f(x) = g(x)

,

g(x) = h(x)

og

f(x) = h(x)

Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.