Matematik
Forskrift
19. januar 2008 af
Malfoy (Slettet)
Hej,
Nogle der kunne forklare mig, hvordan jeg løser nedstående opgave?
En funktion f er løsning til differentialligningen:
y' = 2x + 5 - y,
og linjen med ligningen y=1 er tangent til grafen for f.
a) Bestem en forskrift for f.
På forhånd mange tak,
Malfoy
Nogle der kunne forklare mig, hvordan jeg løser nedstående opgave?
En funktion f er løsning til differentialligningen:
y' = 2x + 5 - y,
og linjen med ligningen y=1 er tangent til grafen for f.
a) Bestem en forskrift for f.
På forhånd mange tak,
Malfoy
Svar #1
19. januar 2008 af peter lind
Ligningen kan også skrives y'+y = 2x+5
Gæt først på en løsning, de svarer til højre side eller med andre ord gæt på en løsning af formen y = ax+b.
Denæst se på den homogene differentialligning y'+y=0. En løsning til den adderet til den lineære funktion vil også være en løsning.
Denne differentialligning kan for eks. løses ved separation af variable.
Gæt først på en løsning, de svarer til højre side eller med andre ord gæt på en løsning af formen y = ax+b.
Denæst se på den homogene differentialligning y'+y=0. En løsning til den adderet til den lineære funktion vil også være en løsning.
Denne differentialligning kan for eks. løses ved separation af variable.
Skriv et svar til: Forskrift
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
