Matematik

ABC

20. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)
Hej, ar en opg. der driller, håber på lidt hjælp. :)

Figuren viser en ligebenet trekant ABC, hvor vinkel A= vinkel C. Punktet D ligger på siden AC og danner en vinkel på 39,0 grader og deler siden AC op så DC er 5,3. Punktet E er midtpunktet af siden BC.

Beregn vinkel C og siden EC?

Beregn længden af højden fra B på siden AC?

Beregn arealet af trekant ABC?

jeg har ingen idéer.

På forhånd rigtig mange gange tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2008 af Marinovic (Slettet)

Søg på google under cosinus, sinus og tangens. Måske det kunne hjælpe :o)

Svar #2
20. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Jeg kan godt formlerne, men ved ikke lige helt hvordan jeg skal lave opgaven, hvilke tal osv.

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2008 af siimba (Slettet)

Prøv at tegn opgaven på et stykke papir (med alle de info du får oplyst) - så er det lettere at se opgaven for sig.
Det hjælper hvertfald mig når jeg skal lave noget med trekanter :)

Svar #4
20. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Det har jeg gjort, sidder og prøver mig frem og tilbage men intet dur. kan du lave den?

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2008 af siimba (Slettet)

#4
Hvad er det du har problemer med helt præcist? :)

Svar #6
20. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

det er følgn.

Beregne vinkelen C og siden EC?

Beregne længden af højden fra B på siden AC?

Beregne arealet af trekant ABC?

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Vinkel C er stadig 90-39=51 grader.

Svar #8
20. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

okay, tak, men hvad så med siden EC?

Svar #9
20. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Tro jeg har regnet siden EC

EC=5,3*cos(39)=4,11887

er det rigtig?

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Nej, hvis du benytter vinklen der er 39 grader, så er EC den modstående katete og du skal benytte sinus.

Svar #11
20. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

er det så 5,3/sin(39) = 8,42178

sådan eller hav?

Brugbart svar (0)

Svar #12
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Du kan da se at 8,4.. ikke passer!!

5,3·sin(39) = 3,3

Svar #13
20. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

jeg synes også at det nød lidt vildt.

Hvad så med de her:

Beregne længden af højden fra B på siden AC?

Beregne arealet af trekant ABC?

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #14
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Du skal benytte 3 oplysninger:
E er midtpunktet af BC.
C=51 grader.
Højden står vinkelret på siden AC.

Svar #15
20. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

højden er vinkelret på siden BC


er helt lost? :(

Brugbart svar (0)

Svar #16
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Sludder, du skal selv tegne højden fra B og vinkelret på siden AC. Den bliver vel lodret (jeg har ikke din tegning).
Nu har du en retvinklet trekant (til højre).
Du kender (eller kan beregne) BC og du kender C=51. Du skal beregne højden, som er den modstående katete, dvs. sinus.

Brugbart svar (0)

Svar #17
20. januar 2008 af .:Tarzan:. (Slettet)

#0,
Der er ingen grund til at skrive privat, når du allerede har oprettet en tråd om det! (:

Brugbart svar (0)

Svar #18
20. januar 2008 af Yieth (Slettet)

hvis du skal regne siden fra vinkel B til siden AC, så er det vel Siden BD du skal regne ud. og du har jo DC som er 5,3 og du har Vinkel D og vinkel C.

altså opsumering i trekanten BCD:

vinkel D = 39
Vinkel C = 51
Vinkel B = 180-51-39 = 90

side BC =
side CD = 5,3 cm
side DB = ?

siden DB må så være ret nem at regne for dig. der er bare sinus cosinus igen. (regn også BC, den skal du bruge for at regne arealet ud)

Svar #19
20. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

jeg har også siden EC = 3,3

Svar #20
20. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

for at finde siden DB hvilke tal skal jeg så bruge?

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 44 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.