Matematik

Industrirobotter

20. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)
Hej, sidder med en aflevering til imorgen som driller.

Figuren viser antallet af robotter i industrien i årene fra 1982-1991

1982=62
1983=76
1984=114
1985=164
1986=210
1987=287
1988=349
1989=410
1990=489
1991=552

1)In´dtegn figurens oplysninger i et koordinatsystem, og gør ved hjælp heraf rede for, at perioden 1986-1991 voksede lineært.

Mit Svar: det har jeg fundet udaf ved at sætte år 1986 til år 0 og 1991 til sidst. der har jeg fået en regression på 0.998.

2) Bestem en regneforskrift for en lineær funktion f, der med god tilnærmelse angiver antallet af robotter i perioden 1986-1991 som funktion af antal år efter 1986?

3) Bestem f(9). og kommentér resultatet, idet det oplyses at antallet af robotter i 1995 var 748?


På forhånd mange tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2008 af Peden (Slettet)

2) Du kan aflæse hældning og skæring med y aksen på grafen i nummer 1.

3) Du skal se hvordan din opstillede model passer med virkeligheden ved at indsætte et punkt mere.

Svar #2
20. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

2) y=67,91x-13466
R^2=0,998

Og hvad vil du så?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2008 af Peden (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvorfor man skal undersøge f(9) og ikke f(13) der svarer til 1995. Hvorom alting er handler det vel om at undersøge om modellen er valid uden for det interval du har data for.

Svar #4
20. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Er ikke helt med men har jeg fundet en regneforskrift?

Svar #5
20. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

er du der?

Skriv et svar til: Industrirobotter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.