Matematik

trekantsberegning

20. januar 2008 af Nineb (Slettet)
Nogen der kan hjælpe lidt med denne her opgave:

I en trekant ABC er siden BC dobbelt så lang som siden AB, og siden AC er halvanden gang så lang som siden AB

a) bestem trekantens vinkler

Det oplyses, at længden af højden af B er 5

b) Bestem længden af siderne og trekantens areal

i a er der her tale om noget cos eller sin?

jeg er lidt i tvivl og ved ik om jeg "må" bruge B=5 til at regne a)

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

a. Benyt cosinusrelationerne. Du har ikke brug for at højden er 5.
AB = c
BC = 2c
AC = 1,5c
c'erne kan du forkorte væk i cosinusrelationerne.

Svar #2
20. januar 2008 af Nineb (Slettet)

okay, så jeg kan starte med at finde Cos (A)

Cos(A)=1,5^2+1^2-2^2/2*1,5*1=104,47 grader

eller er jeg forkert på den?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Korrekt.

Svar #4
20. januar 2008 af Nineb (Slettet)

super, har os fundet de andre vinkler nu, så er det andet spørgsmål bare slavearbejde...

tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2008 af skole-pigen (Slettet)

jeg er i gang med den samme opgave lige nu. hvordan har du lavet opgave b?

Svar #6
20. januar 2008 af Nineb (Slettet)

tror ik jeg får noget rigtigt, får længderne til 4 og 2,4 og sårn det passer ik helt tror jeg.

hva med dig, kan du komme videre?

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Regn i en retvinklet trekant. Du kender vinklen fra førstespørgsmål og du kender højden=5.

fex. sinA=h/c.

Skriv et svar til: trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.