Fysik
kernefysik
20. januar 2008 af
Nineb (Slettet)
jeg har fået denne her fysik opg:
På en fabrik, der fremstiller aluminiumplader, kontrollerer man pladernes tykkelse med en radioaktiv kilde. gamma-kilden udsender gamma-fotoner med energien 0,662 MevV. Halveringstykkelsen for denne stråling i aluminium er 3,5 cm. Geiger-Müller røret registerer 120 tællinger pr. sekund, når der ikke er nogen plade mellem kilde og rør. Antag, at fabrikken ønsker at fremstille alumiumplader med en tykkelse på 1,2 cm. Beregn det tælletal, som Geiger Müller-røret skal registrere pr. sekund.
Jeg kan ikke rigtig finde nogen formel eller andet, så man kan regne det ud og der er også mange informationer.
resultatet skal give 95 s i -1
På en fabrik, der fremstiller aluminiumplader, kontrollerer man pladernes tykkelse med en radioaktiv kilde. gamma-kilden udsender gamma-fotoner med energien 0,662 MevV. Halveringstykkelsen for denne stråling i aluminium er 3,5 cm. Geiger-Müller røret registerer 120 tællinger pr. sekund, når der ikke er nogen plade mellem kilde og rør. Antag, at fabrikken ønsker at fremstille alumiumplader med en tykkelse på 1,2 cm. Beregn det tælletal, som Geiger Müller-røret skal registrere pr. sekund.
Jeg kan ikke rigtig finde nogen formel eller andet, så man kan regne det ud og der er også mange informationer.
resultatet skal give 95 s i -1
Svar #1
20. januar 2008 af peter lind
Hvis x er tykklsen af pladen gælder I=I0*exp(-kx), hvor I0 og k kan bestemmes af det i opgaven oplyste.
Svar #2
20. januar 2008 af Nineb (Slettet)
er slet ik med. hmm kan du prøve med nogen tal for I0 og k? så kan jeg måske bedre se det.
Svar #3
20. januar 2008 af peter lind
Hvis x=0 giver formlen I0. I0 er altså intensiteten når der ikke er nogen plade imellem. k kan derefter findes ved at sætte x= halveringstykkelsen.
Skriv et svar til: kernefysik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
