Matematik

Optimeringsopgave.

20. januar 2008 af Cecilie1989 (Slettet)
Hej alle!
Er der nogle der kan hjælpe mig videre med denne opgave?

Med hvilke mål skal en cylinderformet blikdåse laves, når den skal indeholde 400 ml og have mindst mulig overflade?
Dåsen skal have bund og låg.

Jeg har opstillet ligningen for volumen:
V=r^2*pi*h
400=r^2*pi*h

Og ligeledes for overfladeareal:
A=2*pi*r*h

Og jeg har isoleret h fra formlen med volumen:
h=400/(r^2*pi)

Og dette indsætter jeg i formlen for overfladearealet:
A=2*pi*r*(400/(r^2*pi))
A=((400(2*pi*r))/(r^2*h))
A=800/r

MEN HVORDAN KOMMER JEG NU VIDERE?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

I overfladearealet skal du huske bund og låg.

Derefter skal du løse ligningen A '(r)=0.

Svar #2
20. januar 2008 af Cecilie1989 (Slettet)

A'(r)=0
Jeg forstår ikke hvad du mener?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Det er dine betegnelser. A er overfladearealet og r er radius. Men husk nu bund og låg før du regner videre.

Svar #4
20. januar 2008 af Cecilie1989 (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke hvad jeg videre skal gøre selvom jeg tilføjer det med bånd og låg.

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Du skal differentiere funktionen og sætte differentialkvotienten lig med nul.

Skriv et svar til: Optimeringsopgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.