Matematik
Differentialregning.
20. januar 2008 af
Kildenn (Slettet)
Hej hej.
Har lidt problemer med nogle matematik opgaver. Matematik er ikke min stærke side og kan bare ikke få opgaverne til at gå op.
Ville spørge om nogle af jer kan løse disse to opgaver:
1) Bestem med håndkraft ligningen for den tangent til grafen for funktionen f med forskrift:
f(x) = 3 * e^4x
røringspunktet for tangenten har førstekoordinaten 1.
2) Bestem med håndkraft ligningen for den tangent til grafen for funktionen f med forskrift:
f(x) = 5 * x^2
med stigningstallet -1.
På forhånd tak (:
Har lidt problemer med nogle matematik opgaver. Matematik er ikke min stærke side og kan bare ikke få opgaverne til at gå op.
Ville spørge om nogle af jer kan løse disse to opgaver:
1) Bestem med håndkraft ligningen for den tangent til grafen for funktionen f med forskrift:
f(x) = 3 * e^4x
røringspunktet for tangenten har førstekoordinaten 1.
2) Bestem med håndkraft ligningen for den tangent til grafen for funktionen f med forskrift:
f(x) = 5 * x^2
med stigningstallet -1.
På forhånd tak (:
Svar #1
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)
1) Beregn f(1), f '(1) og sæt ind i tangentens ligning y=f(xo)+f '(xo)(x-xo).
Skriv et svar til: Differentialregning.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
