Matematik
Differentialligninger
20. januar 2008 af
Liiinee (Slettet)
Når jeg f.eks. har en logistiske differentialligning med a=0,1 og M=4 og jeg skal bestemme løsningen gennem punktet (0,2), hvordan finder jeg så definitionsmængde, monotoniforhold og værdimængde ..
jeg har fundet y=4/(1+e^-0,4*x)..
Line
jeg har fundet y=4/(1+e^-0,4*x)..
Line
Svar #1
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)
Dm er alle tal medmindre at du får oplyst noget andet i opgaven.
Vm=]0;4[, da 4 er den øvre grænse.
Logistisk vækst er altid voksende.
Vm=]0;4[, da 4 er den øvre grænse.
Logistisk vækst er altid voksende.
Svar #2
20. januar 2008 af Liiinee (Slettet)
Har jeg forstået korrekt, hvis følgende gælder for y=4/(1-0,5*e^-0,4*x)
Dm = R
Vm=]0;4[, da 4 er den øvre grænse.
Monotoni: voksende.
Dm = R
Vm=]0;4[, da 4 er den øvre grænse.
Monotoni: voksende.
Svar #4
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)
Nu har du jo også ændret forskriften. Hvis det er logistisk vækst (dvs, at det kendte punkts y-korrdinat ligger mellem 0 og M) så gælder det som jeg skrev.
Hvis punktet ligger under y-aksen eller over den øvre grænse, så gælder det ikke.
Hvis punktet ligger under y-aksen eller over den øvre grænse, så gælder det ikke.
Skriv et svar til: Differentialligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
