Fysik

bølgelængde opg. 1

20. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)
Bølgelængderne for violet lys ligger mellem ca. 320 nm og 470 nm. Lys bevæger sig med farten 3,00*10^8 m/s. Beregn de tilhørende frekvenser.

resultat:
(3,00*10^8)/(380*10^-9) = 7,89474^14

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2008 af Mestertyv (Slettet)

lambda * v = f

hvor lambda er bølgelængden, v er hastigheden og f er frekvensen

Svar #2
20. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)

ja, men min lærer sagde noget med, at jeg først skulle regne:
380 nm * 10^-9 ?

Svar #3
20. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)

.. netop fordi man skal omregne 380nm til meter

Svar #4
20. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)

Ellers på reusltatet være:

f = lambda * v
f = 3,00*10^8 * 380*10^-9 = 114

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2008 af Mestertyv (Slettet)

Hov, der var jeg vidst lige for hurtig. Det er selvfølgelig:

v/lambda = f

Beklager, min fejl

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2008 af Mestertyv (Slettet)

Det violette lys' frekvensområde er netop ~700-790THz, så det passer jo fint med det resultat du fik


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2008 af smede111 (Slettet)

[email]

Svar #8
21. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)

tak

Skriv et svar til: bølgelængde opg. 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.