Matematik
Tangent til en parabel
21. januar 2008 af
masood (Slettet)
vi har en parabel med ligningen y = x^2 -x + 9/4
vi har en tangent Y= -4x
som har skæringen med parablen i punktet P(-3/2,6)
der udover har vi en anden tangent der har en skæring med parablen, tangenten er af typen: Y = ax
hvordan finder vi denne tangent.!?
vi har en tangent Y= -4x
som har skæringen med parablen i punktet P(-3/2,6)
der udover har vi en anden tangent der har en skæring med parablen, tangenten er af typen: Y = ax
hvordan finder vi denne tangent.!?
Svar #1
21. januar 2008 af ibibib (Slettet)
Du kan løse ligningen
y/x=y '.
Den har løsningerne x=3/2 og x=-3/2.
y/x=y '.
Den har løsningerne x=3/2 og x=-3/2.
Skriv et svar til: Tangent til en parabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
