Matematik
Hjælp til eksamensopgave
21. januar 2008 af
goegler (Slettet)
I linket har jeg brug for hjælp til opgave 7a...
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer07/2007-8-2-ST_MED.pdf
på forhånd tak
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer07/2007-8-2-ST_MED.pdf
på forhånd tak
Svar #1
21. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Overvej følgende:
Hvordan findes overflade arealet af en cylinderformet dåse med bund?
Når dette er gjort, så ved du, at arealet er 600, hvormed du nu kan finde h som funktion af r.
Dette kan bruges til efterfølgende.
Hvor volumen af selvsamme dåse nu findes.
Sidste delopgave:
1) Find V'(r)
2) løs ligningen V'(r)=0
3) vis, at der er tale om et maksimum(fortegnene for V'(r) er da: + 0 -)
alternativ til 2) og 3) benyt toppunktsformlen, og vis, at der er tale om en 'sur' parabel.
Hvordan findes overflade arealet af en cylinderformet dåse med bund?
Når dette er gjort, så ved du, at arealet er 600, hvormed du nu kan finde h som funktion af r.
Dette kan bruges til efterfølgende.
Hvor volumen af selvsamme dåse nu findes.
Sidste delopgave:
1) Find V'(r)
2) løs ligningen V'(r)=0
3) vis, at der er tale om et maksimum(fortegnene for V'(r) er da: + 0 -)
alternativ til 2) og 3) benyt toppunktsformlen, og vis, at der er tale om en 'sur' parabel.
Svar #2
21. januar 2008 af ibibib (Slettet)
Overfladen er 600 og består af en cirkel og et rektangel:
600 = pi·r²+2·pi·r·h.
Isoler h i denne ligning og beregn derefter V=h·pi·r².
600 = pi·r²+2·pi·r·h.
Isoler h i denne ligning og beregn derefter V=h·pi·r².
Skriv et svar til: Hjælp til eksamensopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
