Matematik

PARABLENS TANGENT!

21. januar 2008 af masood (Slettet)

vi har en parabel med ligningen y = x^2 -x + 9/4
vi har en tangent Y= -4x
som har skæringen med parablen i punktet P(-3/2,6)
der udover har vi en anden tangent der har en skæring med parablen, tangenten er af typen: Y = ax
hvordan finder vi denne tangent.!?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2008 af Mester_Bean (Slettet)

En tangent til en parabel skærer aldrig parablen? Opgaveformuleringen er ikke genskevet rigtigt

Svar #2
21. januar 2008 af masood (Slettet)

hmm der står:
parablen har endnu en tangent T2 med en ligning af typen Y= ax.
bestem en ligning for T2

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2008 af ibibib (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=458761

Svar #4
21. januar 2008 af masood (Slettet)

ya sorry..

den skærer ikke, med den er en tangent til parablen i punktet (-3/2,6)

Svar #5
21. januar 2008 af masood (Slettet)

ibibib... jeg forstod den ikke... derfor skriver jeg den ind igen..

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2008 af Mester_Bean (Slettet)

P kaldes for røringspunkt -
find y'(-3/2)

Svar #7
21. januar 2008 af masood (Slettet)

hmm.. det forstod jeg ik meget af..
kunne jeg bede dig om at komme med lidt flere forklaringer

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. januar 2008 af Mester_Bean (Slettet)

hov undskyld... gør som #3 påpeger

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. januar 2008 af mathon

y = f(x) = x^2 - x + 9/4

f'(x) = 2x-1

f'(xo) = 2xo-1

yo = (2xo-1)xo og
yo = xo^2 - xo + (9/4), hvoraf

(2xo-1)xo = xo^2 - xo + (9/4) , hvoraf

xo^2 = (9/4) = (3/2)^2

xo = +-(3/2)

xo = -(3/2) er 1.koordinaten til det røringspunkt, du lige har behandlet. Men det var en anden tangent, som søgtes, hvorfor
xo = (3/2)

dvs.med hældningen:
f'(3/2) = 2(3/2)-1 = 3-1 = 2

den søgte tangentligning:
y = 2x


Svar #10
21. januar 2008 af masood (Slettet)

y/x=y '.

Den har løsningerne x=3/2 og x=-3/2.

jeg forstå ik den her: y/x = y '

Svar #11
21. januar 2008 af masood (Slettet)

tak skal du ha!

Skriv et svar til: PARABLENS TANGENT!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.