Matematik

trekantsberegning

22. januar 2008 af Nineb (Slettet)
Nogen der kan hjælpe lidt med denne her opgave:

I en trekant ABC er siden BC dobbelt så lang som siden AB, og siden AC er halvanden gang så lang som siden AB

a) bestem trekantens vinkler
den har jeg svaret på, fik cos(A)=10,47 grader, Cos(B)=46,56 grader og Cos(C)=28,95

Det oplyses, at længden af højden af B er 5

b) Bestem længden af siderne og trekantens areal

har prøvt at lave b, men får bare mega lave tal, ved ik måske passer det? men i givet fald hvordan kan man lave den?

Svar #1
22. januar 2008 af Nineb (Slettet)

Cos(A) naturligvis 104,47 grader

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2008 af Isomorphician

Der er flere måder, men hvis tegner en figur af trekant ABC med de oplysninger du har, kan du hurtigt se at der fremkommer en retvinklet trekant hvis du trækker en streg fra B til b. Du har at A er 104,47 grader, dermed er nabovinklen (180-104,47) grader, og du har dermed de oplysninger der skal til for at regne længden af AB ud.

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2008 af mathon

cos(A) = -0,25

sin(A) = sqrt(1-cos^2(A)) = sqrt(1-(-0,25)^2) = sqrt(1-(1/16)) = sqrt(15)/4

h_b = c*sin(A)

c = h_b/sin(A) = 5/(sqrt(15)/4) = 20/sqrt(15) = (4/3)sqrt(15)

a = 2c = 2*(4/3)(sqrt(15) = (8/3)sqrt(15)

b = (3/2)*c = (3/2)*(4/3)sqrt(15) = 2sqrt(15)..........

Skriv et svar til: trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.