Matematik
parameterfremstilling
22. januar 2008 af
Dansemusennico (Slettet)
Jeg skal undersøge om parameterfremstillingerne (x,y,z)=(1,2,0)+t(-1,2,3) og (x,y,z)=(-1,6,6)+t(2,-4,-6) fremstiller samme rette linje.
Kan ikke rigtig få det til at passe, så håber at der er en der kan hjælpe mig :-)
Kan ikke rigtig få det til at passe, så håber at der er en der kan hjælpe mig :-)
Svar #1
22. januar 2008 af sigmund (Slettet)
De to retningsvektorer er parallelle, idet (2,-4,-6) = -2*(-1,2,3). Desuden ligger punktet (-1,6,6) også på den første linje, da (1,2,0)+2*(-1,2,3) = (1-2,2+4,0+6) = (-1,6,6). Konklusionen må være, at de to parameterfremstillinger fremstiller samme linje.
Svar #2
22. januar 2008 af Dansemusennico (Slettet)
Mange tak - det fandt jeg også frem til, men fik yderligere at der var et skæringspunkt, og så kunne jeg ikke helt få det til at passe. Men tak for hjælpen :-)
Svar #3
22. januar 2008 af sigmund (Slettet)
Hvis du fandt et skæringspunkt, må du have gjort en fejl. Eller var det bare forkert konklusion, at der var et skæringspunkt. For to forskellige t-værdier (fx 2 og 0) giver de to parameterfremstillinger det samme punkt. Dette er dog ikke et skæringspunkt, idet de to retningsvektorer er parallelle.
Skriv et svar til: parameterfremstilling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
