Matematik

hjææææææælp det haster meget

22. januar 2008 af asma0a (Slettet)

En funktion f er bestemt ved f(x)= e^x-4x

I fjerde kvadrant afgrænser grafen for f sammen med førsteaksen en punktmængde, der har et areal.

jeg skal Bestemme arealet af denne punktmængde.

hvordan skal jeg løse det og kan jeg for et eks. på løsningen

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2008 af JCB (Slettet)

Hvis du vil løse den uden brug af grafer, så skal du først finde ud af, hvor f(x) skære x-aksen eller førsteaksen. Når du kender skæringspunkter kan du bruge dit CAS-værktøj til at finde punktemængden, da du nu ved, at punktemængden befinder sig intervallet mellem de to skæringspunkter.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2008 af kuerten15

Arealer af punktmængder er noget med integraler.

Du starter med at tegne grafen, så du kan få et overblik over det.

Så kan du forhåbentlig se, at du skal løse ligningen:

f(x)=e^x-4*x=0

Disse x-værdier er dine nedre og øvre grænser.

Skriv et svar til: hjææææææælp det haster meget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.