Matematik
integralregning hjælp:)
22. januar 2008 af
KristinaDue (Slettet)
Bestem tallet a således at:
9
S (kvadaratroden af x + (a/kvadratroden af x))dx = 12
3
Håber på lidt hjælp da jeg ikke lige umiddelbart kan se hvordan jeg skal opstille en ligning?
Opgaven er med hjælpemidler
9
S (kvadaratroden af x + (a/kvadratroden af x))dx = 12
3
Håber på lidt hjælp da jeg ikke lige umiddelbart kan se hvordan jeg skal opstille en ligning?
Opgaven er med hjælpemidler
Svar #3
22. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Du har følgende:
9
S sqrt(x)+ a/sqrt(x) dx = [2/3*x^(3/2)+2a*sqrt(x)]
3
Grænserne indsættes samt resultatet af dette.
(2/3*9^(3/2)+2a*sqrt(9))-(2/3*3^(3/2)+2a*sqrt(3)) = 12
Løs nu ligningen med hensyn til a
9
S sqrt(x)+ a/sqrt(x) dx = [2/3*x^(3/2)+2a*sqrt(x)]
3
Grænserne indsættes samt resultatet af dette.
(2/3*9^(3/2)+2a*sqrt(9))-(2/3*3^(3/2)+2a*sqrt(3)) = 12
Løs nu ligningen med hensyn til a
Skriv et svar til: integralregning hjælp:)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
