Matematik

Opg. 2.002 (STX)

23. januar 2008 af Johnny5 (Slettet)
I trekanten ABC gælder at :
BC = 2*AB
AC =5/2*AB

opgaven er : bestem cos C.
Her ved jeg at jeg skal bruge cos-relationer. ellers helt blank

b) Bestem areal af ABC udtrykt ved c


på forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2008 af tal-pædagog (Slettet)

Kald længden af BC for a, længden af AC for b og længden af AB for c, da udtrykkene bliver mere overskuelige, dvs:

a = 2c
b = (5/2)*c

Nu benytter du den omskrivning af cosinusrelationen c²=a²+b²-2ab*cos(C), der siger:

cos(C) = (a²+b²-c²)/(2ab)

og erstatter a med 2c og b med (5/2)*c så der kun indgår c'er i dit udtryk. Det var første del af opgaven...

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2008 af tal-pædagog (Slettet)

b)
For at løse b) skal du bruge formlen for arealet af en vilkårlig trekant:

T = ½*ab*sin(C)

men sin(C) kender du jo ikke umiddelbart. Men den kan du finde vha. cos(C) fra første del af opgaven, da du kan isolere sin(C) i "idiotformlen", som den ofte kaldes, nemlig:

cos²(C)+sin²(C)=1.

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2010 af Chrk (Slettet)

Tak for hjælpen hr. tal-pædagog :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2011 af ThePrinsess (Slettet)

#1
Kald længden af BC for a, længden af AC for b og længden af AB for c, da udtrykkene bliver mere overskuelige, dvs:

a = 2c
b = (5/2)*c

Nu benytter du den omskrivning af cosinusrelationen c²=a²+b²-2ab*cos(C), der siger:

cos(C) = (a²+b²-c²)/(2ab)

og erstatter a med 2c og b med (5/2)*c så der kun indgår c'er i dit udtryk. Det var første del af opgaven...

Hvordan regner man c ud så? jeg forstår det ikke? man får jo ikke  et resultat


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2011 af DonJoe (Slettet)

 Du forkorter bare. Så forsvinder c'erne og du står med et fint resultat


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. april 2012 af JesperHP (Slettet)

Håber det er rigtigt

Vedhæftet fil:c.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Trekantens tre sider er c = 1 , b = 5/2 og a = 2 , hvor man benytter |AB| som længdeenhed. Man har da

cos(C) = (a2 + b2 -c2) / (2ab) = (22 + (5/2)2 -12) / (2·2·(5/2)

             = (3 + 25/4) / 10

             = 37/40 ,

så det ser rigtigt ud i #7.


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

I #7 mente jeg, at det er resultatet i #6, der ser rigtigt ud.


Skriv et svar til: Opg. 2.002 (STX)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.