Fysik
Nyttevirkning
23. januar 2008 af
rebel (Slettet)
Jeg skal finde nyttevirkningen af følgende:
Et vandkraftværk kan levere 1,3 GW ved dens fod. På værkets hjemmeside kan man læse at når det kører på fuld kraft, løber der 15 mio gallons vand igennem pr. minut (1 gallon = 3,785 liter) og at højdeforskellen er 583 feet (1 ft= 0,3048 m).
Jeg har fundet den potentielle energi, og udregnet den til at være: 99072064,789 kJ PER MINUT!
Hvad er nyttevirkningen?? Aner ikke hvordan jeg skal gribe det an. Håber der er nogle kloge hoveder!?
Et vandkraftværk kan levere 1,3 GW ved dens fod. På værkets hjemmeside kan man læse at når det kører på fuld kraft, løber der 15 mio gallons vand igennem pr. minut (1 gallon = 3,785 liter) og at højdeforskellen er 583 feet (1 ft= 0,3048 m).
Jeg har fundet den potentielle energi, og udregnet den til at være: 99072064,789 kJ PER MINUT!
Hvad er nyttevirkningen?? Aner ikke hvordan jeg skal gribe det an. Håber der er nogle kloge hoveder!?
Svar #1
23. januar 2008 af peter lind
Nyttevirkningen er den del af energien, der kan anvendes. I dette tilfælde er det effekten af den resulterende el delt med den effekt vandfaldet rent faktisk har.
Skriv et svar til: Nyttevirkning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
