Matematik
Trigonometri :)
09. august 2004 af
h4x (Slettet)
Jeg har opgaven:
1: cos577 = -0,7986, sin694 = -0,4383
Angiv for hver et gradtal v, der ligger mellem 0 og 360.
Skal vinklen tegnes ind i enhedscirklen og aflæses, eller findes der en metode på lomme- og grafregneren, som angive en vinkel grad?
2: hvis vi siger at en vinkel v er cosv = 0,34 hvordan bestemmer man så hvilke vinkler mellem 0 og 360 der passer i ligningen. Er der nogle metoder på lommeregneren ?
//h4x
1: cos577 = -0,7986, sin694 = -0,4383
Angiv for hver et gradtal v, der ligger mellem 0 og 360.
Skal vinklen tegnes ind i enhedscirklen og aflæses, eller findes der en metode på lomme- og grafregneren, som angive en vinkel grad?
2: hvis vi siger at en vinkel v er cosv = 0,34 hvordan bestemmer man så hvilke vinkler mellem 0 og 360 der passer i ligningen. Er der nogle metoder på lommeregneren ?
//h4x
Svar #2
09. august 2004 af h4x (Slettet)
mange tak emul0c...
Jeg har fundet den gældende vinkel, men der skal angievs 2... 70,12 og 289,88.. hvordan findes sidstnævnte ?
Jeg har fundet den gældende vinkel, men der skal angievs 2... 70,12 og 289,88.. hvordan findes sidstnævnte ?
Svar #3
09. august 2004 af frodo (Slettet)
med hensyn til trigonometriske funktioner, så gælder at:
cosv=x <=>
v=arccos(x) v v=360-arccos(x)
sinv=x <=>
v=arcsin(x) v v=180-arcsin(x)
tanv=x <=>
v =arctan(x) + p*180grader , hvor p er element i z!
håber det var det du manglede..
cosv=x <=>
v=arccos(x) v v=360-arccos(x)
sinv=x <=>
v=arcsin(x) v v=180-arcsin(x)
tanv=x <=>
v =arctan(x) + p*180grader , hvor p er element i z!
håber det var det du manglede..
Svar #4
10. august 2004 af h4x (Slettet)
Tjaa... det kunne godt lyde sådan :) Har fået styr på det..
Cos577: (577/360)-1 * 360
og det samme med sin694
tjaa opg. 2 cos^-1(0,34) = x
360 - x = y
så ja det hjalp en del :) mange tak
Cos577: (577/360)-1 * 360
og det samme med sin694
tjaa opg. 2 cos^-1(0,34) = x
360 - x = y
så ja det hjalp en del :) mange tak
Skriv et svar til: Trigonometri :)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
