Matematik
mat. hjælp.... please........!!
12. august 2004 af
hej (Slettet)
håber i kan hjælpe mig med dette opg.....
jens har en pose æbler. han giver adam hver to æbler og resheda en tredjedel af resten. så har han stadigvæk halvdelen af æblerne tilbage til sig selv.
hvad vil du betegne med x?
opstil en ligning som x skal opfylde?
på forhånd tak!!
jens har en pose æbler. han giver adam hver to æbler og resheda en tredjedel af resten. så har han stadigvæk halvdelen af æblerne tilbage til sig selv.
hvad vil du betegne med x?
opstil en ligning som x skal opfylde?
på forhånd tak!!
Svar #1
12. august 2004 af hej (Slettet)
sorry det lød sådan her:
jens har en pose æbler. han giver Hans og adam hver to æbler og resheda en tredjedel af resten. så har han stadigvæk halvdelen af æblerne tilbage til sig selv.
hvad vil du betegne med x?
opstil en ligning som x skal opfylde?
på forhånd tak!!
jens har en pose æbler. han giver Hans og adam hver to æbler og resheda en tredjedel af resten. så har han stadigvæk halvdelen af æblerne tilbage til sig selv.
hvad vil du betegne med x?
opstil en ligning som x skal opfylde?
på forhånd tak!!
Svar #2
12. august 2004 af frodo (Slettet)
x=det oprindelige antal æbler
du har så :
x-4-(x-4)/3=1/2*x gang med tre på begge sider. isoler x'erne, og du vil få, at han startede ud med 16 æbler!
du har så :
x-4-(x-4)/3=1/2*x gang med tre på begge sider. isoler x'erne, og du vil få, at han startede ud med 16 æbler!
Skriv et svar til: mat. hjælp.... please........!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
