Matematik

Maksimum

27. januar 2008 af Mulle-L (Slettet)
Hvordan er det nu man kommer videre med at finde en funktionens maksimum, når man har fundet f', samt sat det lige med 0?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)

løs ligningen og vis, at der er tale om et maksimum ved at lave en fortegnsundersøgelse omkring det fundne extremum.

Svar #2
27. januar 2008 af Mulle-L (Slettet)

Du mener monotoniforholdene?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)

om du vil... Men vis at fortegnene er + 0 -

Svar #4
27. januar 2008 af Mulle-L (Slettet)

Okay tak for det:)
Hvis jeg så skal finde værdimængden for f ikk... så skal jeg da bare beregne f' af de grænser jeg har fået oplyst, samt et par andre tal eller?
For ellers synes jeg ikke jeg har brugt mine grænser til noget

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Hvilke grænser? Mener du Dm(f)?
Hvis dette er tilfældet, indsæt blot de to grænser i din funktion, hvormed Vm(f) findes.

Svar #6
27. januar 2008 af Mulle-L (Slettet)

Øh se godt spørgsmål;)pinligt men kan ikke lige huske det.

Men funktionen f er bestemt ved f(x)=5x*e^x -4<x<8

Det er -4 og 8 jeg mener som grænser. Har selvfølgelig brugt dem til monotoniforholdene, hvor de afgrænser hvis du forstår

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)

f(-4)=...
f(8)=...
Vm(f)=]f(-4);f(8)[

Svar #8
27. januar 2008 af Mulle-L (Slettet)

Øh okay, hmm undskyld men er ikke lige helt med. For hvis jeg regner det ud, så jeg får det i tal, så giver Vm(f) = (-15,05;-2940,63) hvilket da ikke kan passe eller hva?

(-15,05 er f(-3))

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)

f(-4)= -.366313
f(8)=119238

Svar #10
27. januar 2008 af Mulle-L (Slettet)

Undskyld jeg spørg, hvordan dælen får du det? Min regnemaskine giver noget helt andet, og har bare sat -4 og 8 ind på x's plads i f(x)

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Funktionen er:
f(x)=5x*e^x, ikk sandt?
hvoraf:
f(-4)=-5*4*e^(-4)=...
f(8)=5*8*e^8=...

Svar #12
27. januar 2008 af Mulle-L (Slettet)

Øh nej, den er f(x)=5x-e^x...?

Brugbart svar (0)

Svar #13
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Du har i #6 skrevet noget andet.
Men alright.
f(-4)=-5*4-e^(-4)=...
f(8)=5*8-e^8=...

Svar #14
27. januar 2008 af Mulle-L (Slettet)

Ups stor fejl fra min side undskyld:s
Ja og hvis jeg taster det ind, så giver de begge minustal, hvilket jeg ikke troede at en værdimængde må?
f(-4)=5*4-e^(-4)=-20,09
f(8)=5*8-e^8=-2940,96

Men hvis jeg regner
f(-3)=5*-3-e^(-3)=-15,09 og f(-2), f(-1) osv. ud, så får jeg stadig mindre tal, er det så ikke et af værdimængden?

Brugbart svar (0)

Svar #15
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#14
Jo, det er skam en del af værdimægden...
(og talene bliver større, hvis de blev mindre, så havde det jeg skrev før passet, hvilket det dog ikke gør nu)

Og naturligvis må en værdimængde være negativ..

Men tilbage til, hvorledes Vm(f) findes.
Funktionens maksimum må være den største værdi, Vm(f) kan tage.
Den mindste må givetvis være f(8)

Svar #16
27. januar 2008 af Mulle-L (Slettet)

Ja okay, synes bare ikke jeg har oplevet dette før. Derfor var jeg meget forvirret.
Men du får tusind tak for din store hjælp!:D

Skriv et svar til: Maksimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.