Matematik

Bestem k ?

27. januar 2008 af siimba (Slettet)
Hej,
Jeg har lige brug for lidt hjælp til følgende opgave, jeg kan ikke lige gennemskue hvad jeg skal gøre:

Bestem k, så -2 er rod i polynomiet p(x)=x^3+kx^2-3x+6

På forhånd tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)

udnyt at p(-2)=0
hvoraf:
0=(-2)^3+k*(-2)^2-3*(-2)+6

Svar #2
27. januar 2008 af siimba (Slettet)

Arh... okay :)

Svar #3
27. januar 2008 af siimba (Slettet)

#1
Skal jeg så bare isolere k? :)
Opgaven er uden hjælpemidler :(

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#3
Det er netop, hvad du skal.

Svar #5
27. januar 2008 af siimba (Slettet)

Okay.. tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Bestem k ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.