Matematik

differentialregning

27. januar 2008 af tdb (Slettet)
Jeg har en opg. som jeg næsten er færdig med. Jeg skal finde en tangent til funkrionen f(x) = (1/x) - (4x) + 5.
Tangenten skal have hældningen -(37/9).

Jeg har kun gjort sådan:

f'(x) = -(37/9)

-(1/x^2) = -(37/9)

Men jeg kan ikke lige komme videre i den ligning.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Du har ikke differentieret korrekt.
f'(x) -1/x^2-4

Men løs den andengradsligning der forekommer, når f'(x) sættes lig -37/9

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2008 af Gearløs (Slettet)

Det er fordi du har differentieret forkert.

f(x) = (1/x) - 4x + 5
f'(x) = ln(x) - 4

Prøv selv at komme videre herfra :-)

Svar #3
27. januar 2008 af tdb (Slettet)

nårh ja det havde jeg lige glemt, men jeg er ikke så glad for at der står det der -1/x^2

Hvad gør jeg der?

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2008 af Gearløs (Slettet)

tænk sig en gang - jeg kunne heller ikke differentiere. Beklager!

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#2
1/x differentieret giver ikke ln(x), men -1/x^2
ln(x) differentieret giver derimod 1/x

Svar #6
27. januar 2008 af tdb (Slettet)

Jeg får den til noget i retning af -(1/x^2) = -(1/9)

Og så kan jeg ikke mere..

Svar #7
27. januar 2008 af tdb (Slettet)

Nu kan jeg godt :) ellers tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. januar 2008 af mathon

f(x) = (1/x) - (4x) + 5 og x forskellig fra 0

f'(x) = -(1/x^2) - 4

f'(xo) = -(1/xo^2) - 4 = -(37/9)

-(1/xo^2) - 4 = -(37/9)

(1/xo^2) + 4 = (37/9)

1/xo^2 = (37/9)-4 = (1/9)

xo^2 = 9

xo = +-3


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.