Matematik
Punktmængde
27. januar 2008 af
julemanden (Slettet)
Jeg har en del problemer med nedenstående opgave, så det kunne være rart med noget hjælp
En funktion f er ved: f(x)=kvrod(36-6x)
I første kvadrant afgrænser grafen for f og koordinatsystemets akser en punktmængde M, der har et areal. For 0<a<6 er en linje m bestemt ved ligningen x=a. Linjen m deler punktmængden M i to punktmængde V og H, hvor V er venstre side i forhold til m og H er højre side.
Bestem a, så arealet af V er lige med arealet af H
Når punktmængden H roteres om førsteaksen fremkommer et omdrejningslegeme
Bestem tallet a, så rumfanget af omdrejningslegemet bliver 12*pi
På forhånd tak
En funktion f er ved: f(x)=kvrod(36-6x)
I første kvadrant afgrænser grafen for f og koordinatsystemets akser en punktmængde M, der har et areal. For 0<a<6 er en linje m bestemt ved ligningen x=a. Linjen m deler punktmængden M i to punktmængde V og H, hvor V er venstre side i forhold til m og H er højre side.
Bestem a, så arealet af V er lige med arealet af H
Når punktmængden H roteres om førsteaksen fremkommer et omdrejningslegeme
Bestem tallet a, så rumfanget af omdrejningslegemet bliver 12*pi
På forhånd tak
Svar #1
27. januar 2008 af peter lind
Tegn op.
V = integralet fra 0 til a af f(x), H = integralet fra a til 6 af f(x)
V = integralet fra 0 til a af f(x), H = integralet fra a til 6 af f(x)
Skriv et svar til: Punktmængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
