Fysik
To højtalere og interferens...
27. januar 2008 af
BattleToast (Slettet)
Hej,
Sidder med en opgave som er følgende;
To højtalere er placeret med en indbyrdes afstand på 2,00m. De udsender den samme tone med frekvensen 430 Hz i takt (fase).
- Hvor på linjen mellem de to højtalere er der henholdsvis destruktiv og konstruktiv interferens?
Jeg ved godt hvad destruktiv og konstruktiv interferens er, men jeg er tvivl om, hvordan man finder dem helt præcist her, når afstanden og frekvensen er opgivet.
Sætter stor pris på al hjælp.
Sidder med en opgave som er følgende;
To højtalere er placeret med en indbyrdes afstand på 2,00m. De udsender den samme tone med frekvensen 430 Hz i takt (fase).
- Hvor på linjen mellem de to højtalere er der henholdsvis destruktiv og konstruktiv interferens?
Jeg ved godt hvad destruktiv og konstruktiv interferens er, men jeg er tvivl om, hvordan man finder dem helt præcist her, når afstanden og frekvensen er opgivet.
Sætter stor pris på al hjælp.
Svar #1
27. januar 2008 af mathon
destruktiv interferens er i punkter, hvis afstandsforskel er et ULIGE antal halve bølgelængder
konstruktiv interferens er i punkter hvis afstandsforskel er et LIGE antal antal halve bølgelængder = et HELT antal bølgelængder
konstruktiv interferens er i punkter hvis afstandsforskel er et LIGE antal antal halve bølgelængder = et HELT antal bølgelængder
Svar #2
27. januar 2008 af BattleToast (Slettet)
Men hvordan finder jeg de præcise steder mellem de to højtalere nu, hvor afstanden og frekvensen er opgivet?
Svar #4
29. januar 2008 af BattleToast (Slettet)
Mange tak, det hjalp en del.
Jeg forstår dog stadig ikke hvordan du kommer frem til de præcise punkter.
Du skrev:
____________________________________________________________
Destruktiv interferens:
i afstanden x fra den ene højttaler og (2-x) fra den anden:
i afstanden x fra den ene højttaler:
(2-x)={1,3}*(0,4 m), hvoraf
x=1,6 og x=0,8
Konstruktiv interferens:
i afstanden x fra den ene højttaler og (2-x) fra den anden:
(2-x)={2,4}*(0,4 m), hvoraf
x=1,2 og x=0,4
____________________________________________________________
Jeg forstår ikke hvor du får tallene 1,3 og 2,4 fra i udregningen. Er det en bestemt formel du bruger i øvrigt?
Jeg forstår dog stadig ikke hvordan du kommer frem til de præcise punkter.
Du skrev:
____________________________________________________________
Destruktiv interferens:
i afstanden x fra den ene højttaler og (2-x) fra den anden:
i afstanden x fra den ene højttaler:
(2-x)={1,3}*(0,4 m), hvoraf
x=1,6 og x=0,8
Konstruktiv interferens:
i afstanden x fra den ene højttaler og (2-x) fra den anden:
(2-x)={2,4}*(0,4 m), hvoraf
x=1,2 og x=0,4
____________________________________________________________
Jeg forstår ikke hvor du får tallene 1,3 og 2,4 fra i udregningen. Er det en bestemt formel du bruger i øvrigt?
Skriv et svar til: To højtalere og interferens...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
