Matematik

forskrift for funktion

27. januar 2008 af hanzai (Slettet)
I en model for vægten af aborrer i Gurre Sø antages det, at vægten W (målt i gram) af
aborrer som funktion af længden L (målt i cm) er af typen

W(L) = b * L^a


a) Bestem en forskrift for W, når det oplyses, at W(7,1) = 5,5 og W(14,3) = 58,4.



b) Hvilken længde vil en aborre ifølge modellen have, når dens vægt er 100 g?


HJÆLP!

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Det er en potensfunktion. Benyt dine formler om en potensfunktion til at beregne a og b i forskriften.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2008 af Teazy (Slettet)

Du kan jo netop bestemme en forskrift da du har 2 punkter P1(7,1;5,5) og P2(14,3;58,4)

Og så skal du bare benytte formler til beregning af a og b for en potensfunktion

Svar #3
27. januar 2008 af hanzai (Slettet)

Det hjælper mig ikke. Aner stadig ikke hvad jeg skal?

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Sæt dine punkter ind i:

W(L) = b * L^a

Så får du:

5,5 = b * 7,1^a

og

58,4 = b * 14,3^a

Altså 2 ligninger med 2 ubekendte. Løs disse for at finde a og b.

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Ved nærmere eftertanke er det nemmere hvis du blot bruger standardformlerne for udregning af a og b i en potensfunktion. Du kan se dem her:

http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/funktioner.html#potens

Skriv et svar til: forskrift for funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.