Matematik
Punktmængde opdateret
28. januar 2008 af
julemanden (Slettet)
Jeg har en del problemer med nedenstående opgave, så det kunne være rart med noget hjælp
En funktion f er givet ved: f(x)=kvrod(36-6x)
I første kvadrant afgrænser grafen for f og koordinatsystemets akser en punktmængde M, der har et areal. For 0<a<6 er en linje m bestemt ved ligningen x=a. Linjen m deler punktmængden M i to punktmængde V og H, hvor V er venstre side i forhold til m og H er højre side.
Bestem a, så arealet af V er lige med arealet af H
Når punktmængden H roteres om førsteaksen fremkommer et omdrejningslegeme
Bestem tallet a, så rumfanget af omdrejningslegemet bliver 12*pi
På forhånd tak
En funktion f er givet ved: f(x)=kvrod(36-6x)
I første kvadrant afgrænser grafen for f og koordinatsystemets akser en punktmængde M, der har et areal. For 0<a<6 er en linje m bestemt ved ligningen x=a. Linjen m deler punktmængden M i to punktmængde V og H, hvor V er venstre side i forhold til m og H er højre side.
Bestem a, så arealet af V er lige med arealet af H
Når punktmængden H roteres om førsteaksen fremkommer et omdrejningslegeme
Bestem tallet a, så rumfanget af omdrejningslegemet bliver 12*pi
På forhånd tak
Svar #1
28. januar 2008 af ibibib (Slettet)
En stamfunktion til f er F(x)=-1/9(36-6x)^(3/2).
Du skal løse ligningen

^{1,5}]_0^a=[\frac{1}{9}\cdot (36-6x)^{1,5}]_a^6$)
Du skal løse ligningen
Svar #3
28. januar 2008 af julemanden (Slettet)
Kan du forklare hvordan du har løst ligningen så du får denne a-værdi?
Svar #4
28. januar 2008 af ibibib (Slettet)
Du skal bare indsætte grænserne, så er der kun en ubekendt tilbage a.
Skriv et svar til: Punktmængde opdateret
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
