Fysik
Hast(fysik/mat)
28. januar 2008 af
SaRaci (Slettet)
Hej, jeg sidder og skal skrive opgave til imorgen og er stødt på et spørgesmål jeg ikke helt forstår, lyder således:
I forbindelse med den 3.lov(keplers lov) skal du komme ind på potensfunktioner i det tilfælde, hvor planetbanen tilnærmes en cirkel.
Håber der er nogle some kan hjælpe, tak.
I forbindelse med den 3.lov(keplers lov) skal du komme ind på potensfunktioner i det tilfælde, hvor planetbanen tilnærmes en cirkel.
Håber der er nogle some kan hjælpe, tak.
Svar #1
28. januar 2008 af mathon
Keplers 3.Lov:
Forholdet mellem kubus på middelafstanden til Solen og kvadratet på omløbstiden er konstant
R^3/T^2 = k
R^3 = k*T^2
Forholdet mellem kubus på middelafstanden til Solen og kvadratet på omløbstiden er konstant
R^3/T^2 = k
R^3 = k*T^2
Svar #2
28. januar 2008 af SaRaci (Slettet)
Tak, jeg kendte godt Keplers 3 lov, men jeg har ikke helt forstand på hvordan jeg skal få indraget potensfunktioner, det må have noget at gøre med excentriciteten da planetbanen tilnærmes en cirkel og Marsbanen er en ellipse, hvis den skulle tilnærmes en cirkel ville dens excentricitet gå mod 0.
Hvordan kan jeg indrage potensfunktioner?
tak.
Hvordan kan jeg indrage potensfunktioner?
tak.
Skriv et svar til: Hast(fysik/mat)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
