Matematik

Hjælp med forklaring

28. januar 2008 af Jeppe-tarp (Slettet)
Hej, pga. af dødsfald har jeg misset nogle matematik timer her på det seneste, og pludseligt står vi jo så med en afl. i noget jeg aldrig har lært endnu, så vil høre der ikke er en af jer der kan definere for mig hvordan man udregner sådan en opgave her:

" opg. 5.
Når en person indtager et måltid, sker der en forøgelse af stofskiftet, dvs. personens energiomsætning stiger. Forskellen mellem personens energiomsætning efter indtagelse af måltidet og personens energiomsætning før indtagelse af måltidet kaldes "den termiske virkning af måltid", forkortet til TVM.

I en model gælder, at værdien F(t) af TVM (målt i kilojoule pr. time) til tidspunktet t (målt i antal timer efter indtagelse af måltildet er givet ved:

f(t) = 175,9 * t *e^-0,769*t , t £ [0;6]

Benyt modellen til at bestemme værdien af TVM, når der er gået 1 time efter indtagelse af måltidet.

Bestem værdien af væksthastigheden f'(t) for TVM til tidspunktet t=1

Benyt modellen til at bestemme det tidspunkt, hvor TVM når sin største værdi.

-----

Ved godt det er lidt meget, men jeg har virkeligt brug for hjælp til hvordan man udregner disse former for opgaver.

På forhånd tak,
Jeppe

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Benyt modellen til at bestemme værdien af TVM, når der er gået 1 time efter indtagelse af måltidet.
- Beregn f(1)

Bestem værdien af væksthastigheden f'(t) for TVM til tidspunktet t=1
- Differentiere først funktionen (sammensatfunktion og produktfunktion), hvorefter du kan beregne f'(1)

Benyt modellen til at bestemme det tidspunkt, hvor TVM når sin største værdi.
- Løs ligningen f'(t)=0, for herefter at lave en fortegnsundersøgelse, der viser, om der er tale om et maksimum eller et minimum.

Svar #2
28. januar 2008 af Jeppe-tarp (Slettet)

okay tak, hvad betyder så det der: t £ [0;6]? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2008 af dnadan (Slettet)

at t er mellem 0 og 6

Svar #4
28. januar 2008 af Jeppe-tarp (Slettet)

øh, rendte lige ind i et underligt svar, det vel hurtigt for jer at se, men hvad får de til når i differentiere f(t)= 175,9 * t * e^-0,769*t

Alt undtagen e'et burde da forsvinde ik?

Svar #5
28. januar 2008 af Jeppe-tarp (Slettet)

please? :).. hvordan differentiere man når der er e^ med i ligningen? :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2008 af dnadan (Slettet)

(e^(kx))'=k*e^(kx)

Skriv et svar til: Hjælp med forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.