Matematik
Potensfunktion i dobbeltlog. papir
28. januar 2008 af
X-89 (Slettet)
Hvordan aflæser man hældningen af den rette linje, der fremkommer af en potensfunktion på et dobbeltlog. papir?
An på hvilket sted man aflæser hældningen, vil enhederne på akserne jo have ændret sig, og der er derfor uendeligt mange hældninger.
Det skal siges at jeg ikke vil beregne a vha. log funktionen.
På forhånd tak :)
An på hvilket sted man aflæser hældningen, vil enhederne på akserne jo have ændret sig, og der er derfor uendeligt mange hældninger.
Det skal siges at jeg ikke vil beregne a vha. log funktionen.
På forhånd tak :)
Svar #1
28. januar 2008 af mathon
y = b*x^a
log(y) = a*log(x)+log(b) - altså en lineær sammenhæng mellem log(x) og log(y)
log(y2) = a*log(x2)+log(b)
log(y1) = a*log(x1)+log(b)
log(y2)-log(y1) = (log(x2)-log(x1))a
a = [log(y2)-log(y1)]/[(log(x2)-log(x1))]
"jeg vil ikke beregne a vha. log funktionen" - hvordan havde du så tænkt dig, det skulle foregå?
log(y) = a*log(x)+log(b) - altså en lineær sammenhæng mellem log(x) og log(y)
log(y2) = a*log(x2)+log(b)
log(y1) = a*log(x1)+log(b)
log(y2)-log(y1) = (log(x2)-log(x1))a
a = [log(y2)-log(y1)]/[(log(x2)-log(x1))]
"jeg vil ikke beregne a vha. log funktionen" - hvordan havde du så tænkt dig, det skulle foregå?
Skriv et svar til: Potensfunktion i dobbeltlog. papir
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
