Matematik

opstille en Formel.

28. januar 2008 af hollak (Slettet)
ved dyrkning af en bestemt bakterie optælles antallet af bakterier med jævne mellemrum igennem nogle timer. Ved forsøgets start var der 15 bakterier, og det viser sig, at antallet af bakterier fordobles, hver gang der er gået 22 minutter.

:Opstil en formel, der beskriver antal bakterier som funktion af antal minutter efter forsøgets start.
F(x)=15x+22?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2008 af KristofferFage (Slettet)

Hvad med:

f(x) = 15*2^((1/22)x), hvor x er antal minutter..

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Nej, der er tale om eksponentiel vækst. Derfor vil formlen se således ud:

y = b * a^t

Du ved at til tiden 0, er der 15 bakterier:

15 = b * a^0

Udfra denne kan du bestemme b. Da du kender fordoblingstiden kan du finde a af:

22 = log(2)/log(a)

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2008 af mathon

T2 = 15

a = 2^(1/22) = 1,03201

N(t) = 15*1,03201^t

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2008 af X-89 (Slettet)

f(x)=15+15*2^(x/22)

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2008 af X-89 (Slettet)

#4 ignorer lige den

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2008 af X-89 (Slettet)

f(x)=15*2^(t/22)

sådan

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. januar 2008 af X-89 (Slettet)

hov, du skulle selvfølgelig være f(t) hvor t er tiden

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. januar 2008 af allan_sim

#0.
Hvis du ikke mindes at have set til fremgangsmåderne med fordoblingstiden, kan du først finde to punkter og herefter bruge den sædvanlige formel for at beregne a. De to punkter kan f.eks. være (0,15) og (22,30), da antallet af bakterier fordobles i løbet af 22 minutter.

Skriv et svar til: opstille en Formel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.