Matematik
bestemme ligning for linje
29. januar 2008 af
Dhill (Slettet)
hej, er det rigtigt løst?
En linje l er givet ved ligningen y=(1/4)*x+3.
Bestem en ligning for den linje m, der står vinkelret på l, og som går igennem punktet P(1,5).
Jeg har sagt: a*c=-1 <=> (1/4)*c=-1 <=> c=-4
y-y_0=a(x-x_0) <=> y-5=-4(x-1) <=> y=-4x+10
er det rigtigt,? hvis nej, hvordan skal den så løses?
En linje l er givet ved ligningen y=(1/4)*x+3.
Bestem en ligning for den linje m, der står vinkelret på l, og som går igennem punktet P(1,5).
Jeg har sagt: a*c=-1 <=> (1/4)*c=-1 <=> c=-4
y-y_0=a(x-x_0) <=> y-5=-4(x-1) <=> y=-4x+10
er det rigtigt,? hvis nej, hvordan skal den så løses?
Svar #1
29. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Det ser _næsten_ helt korrekt ud.
Du har dog lavet en regnefejl:
'y-5=-4(x-1) <=> y=-4x+10'
Det burde have været:
y-5=-4(x-1)=-4x+4 <=> y=-4x+9
Du har dog lavet en regnefejl:
'y-5=-4(x-1) <=> y=-4x+10'
Det burde have været:
y-5=-4(x-1)=-4x+4 <=> y=-4x+9
Skriv et svar til: bestemme ligning for linje
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
