Matematik
Hjælp drenge;)
29. januar 2008 af
sluise (Slettet)
Rumindholdet af mælk i en tilfældig valgt 1-liter mælkekarton garanteres af mejeriet at være
normalfordelt med µ=1 liter og s=0,01 liter.
X er den stokastiske variabel, der angiver rumindholdet af mælk i en tilfældig valgt 1-liter
mælkekarton.
I det følgende udgås fra, at garantien holder.
(1) Bestem sandsynligheden for, at en tilfældig valgt 1-liter mælkekarton indeholder under
0,98 liter mælk.
(2) Bestem sandsynligheden for, at en tilfældig valgt 1-liter mælkekarton indeholder mellem
0,98 liter og 1,02 liter mælk.
(3) Bestem d, således at P(1-d=X=1+d)=0,98.
Beskriv i almindelige ord, hvad du har fundet ud af.
Det er den sidste opgave jeg er helt væk på, har absolut ingen anelse. Er der nogle der kan finde ud af den?
normalfordelt med µ=1 liter og s=0,01 liter.
X er den stokastiske variabel, der angiver rumindholdet af mælk i en tilfældig valgt 1-liter
mælkekarton.
I det følgende udgås fra, at garantien holder.
(1) Bestem sandsynligheden for, at en tilfældig valgt 1-liter mælkekarton indeholder under
0,98 liter mælk.
(2) Bestem sandsynligheden for, at en tilfældig valgt 1-liter mælkekarton indeholder mellem
0,98 liter og 1,02 liter mælk.
(3) Bestem d, således at P(1-d=X=1+d)=0,98.
Beskriv i almindelige ord, hvad du har fundet ud af.
Det er den sidste opgave jeg er helt væk på, har absolut ingen anelse. Er der nogle der kan finde ud af den?
Svar #1
29. januar 2008 af ibibib (Slettet)
Der er 98 % sandsynlighed for at mælkekartonet højst afviger d fra 1 liter.
Svar #2
30. januar 2008 af sluise (Slettet)
Hmm forstår jeg ikke.. Er der nogle der kan forklare og måske hjælpe med de andre opgaver også?
Skriv et svar til: Hjælp drenge;)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
