Matematik
Vektorer i rummet
29. januar 2008 af
Christinana (Slettet)
Opgaven:
Beregn vinklen mellem to diagonaler i en kasse som er 6 bred, 6 lang og 3 høj.
Beregn vinklen mellem en indre diagonal og de tre kanter.
Så jeg har tegnet kassen på et papir og fundet to vektorer:
a = 6, -6, 3
b = 6, 6, 3
De er to vektorer der krydser hinanden som diagonaler. Der hvor de krydser hinanden danner de så en vinkel, og de er så vinklen mellem diagonalen. Men jeg kan ikke helt se hvordan jeg skal finde den vinkel. Hjælp?
Beregn vinklen mellem to diagonaler i en kasse som er 6 bred, 6 lang og 3 høj.
Beregn vinklen mellem en indre diagonal og de tre kanter.
Så jeg har tegnet kassen på et papir og fundet to vektorer:
a = 6, -6, 3
b = 6, 6, 3
De er to vektorer der krydser hinanden som diagonaler. Der hvor de krydser hinanden danner de så en vinkel, og de er så vinklen mellem diagonalen. Men jeg kan ikke helt se hvordan jeg skal finde den vinkel. Hjælp?
Svar #2
29. januar 2008 af Christinana (Slettet)
Er det virkelig bare så simpelt?
Kan du se om mine vektorer er skrevet ordentligt op? Jeg er ikke helt god til perspektivtegning :)
Kan du se om mine vektorer er skrevet ordentligt op? Jeg er ikke helt god til perspektivtegning :)
Skriv et svar til: Vektorer i rummet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
